Avatar
4 July 2017 - Niels Schepers plaatste:

Doe mee met de awarenesscampagne privacybescherming en informatieveiligheid!

Privacybescherming en informatieveiligheid & –beveiliging (PBIV/-B) is een belangrijk speerpunt in de zorg. GGZ Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) dragen daarom bij om de uitgangspunten en uitvoering van PBIV/-B in het DNA van elke organisatie te krijgen en te houden.

We voeren van 2  t/m 13 oktober 2017 gezamenlijk een awarenesscampagne. De campagne sluit net als vorige jaren aan bij de landelijke campagne van Alert Online.

GGZ Nederland heeft al verschillende activiteiten ondernomen tot het ondersteunen van leden, zoals het uitbrengen en beheren van de toolkit Privacybescherming en Informatieveiligheid/-bescherming ggz (PBIV/-B) en het organiseren van ledennetwerkbijeenkomsten. In 2016 namen enkele leden van GGZ Nederland deel aan de 2016 campagne en hebben toen de Toolkit ZEKER ontvangen. Een greep uit de ervaringen vanuit deze ggz-deelnemers:

‘Landelijke ondersteuning geeft meer gewicht aan wat moet gebeuren‘

‘Mooie landelijke en professionele opgezette website en flyers werken beter dan zelfgemaakte folders‘

‘Ludieke aanpak werkt bij deze noodzakelijke maar soms taaie materie‘

‘Privacybelang leeft meer dan voor actie’

Dus aan alle ggz-instellingen in Nederland: doe mee met de campagne! Meld je uiterlijk 21 juli aan! Reserveer alvast 2 t/m 13 oktober 2017 in je eigen organisatie voor de campagne.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de campagne Zeker kunnen medewerkers van jouw instelling hun kennis over privacy en informatiebeveiliging testen met een online zelftest op www.zorgzekeren.nl. Wat te doen bij malware? En hoe zorg je dat patiëntgegevens niet bij de verkeerde persoon terecht komen?

Heb je jouw instelling aangemeld voor de campagne? Dan krijg je een overzicht van de (anonieme) scores op de zelftest in jouw instelling. Ook ontvang je campagnemateriaal om informatieveiligheid onder de aandacht te brengen.
Net als vorig jaar kun je ook deelnemen aan een phishing-actie. Medewerkers uit jouw instelling ontvangen dan een fake mail. Hoeveel mensen klikken deze mail aan?

Klik op onderstaande link om je aan te melden!

Doe mee met de awarenesscampagne privacybescherming en informatieveiligheid!

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.