Avatar
2 August 2019 - Carolien van Bracht-Visser plaatste:

Informatiebijeenkomst Tarieven+acute ggz+ nieuwe bekostiging

We organiseren op dinsdag 27 augustus een bijeenkomst voor leden over diverse financiële onderwerpen. Zo ben je in één middag weer helemaal op de hoogte. Geef je dus snel op! Je kunt je ook voor een gedeelte van het programma aanmelden.

 

Voorbereiden op de spannende financiële ontwikkelingen voor 2020

Op 1 augustus heeft de NZa de volledig herziene tarieven voor de bGGZ en de sGGZ gepubliceerd. De tarieven zijn de uitkomsten van het uitgebreide kostprijsonderzoek dat het afgelopen jaar door de NZa is gepubliceerd.

De nieuwe (lagere) tarieven roepen veel vragen en zorgen op. Graag bespreken we met elkaar de relevante details van het kostprijsonderzoek en alle stappen die reeds gezet zijn, zodat jullie met voldoende informatie de onderhandelingen voor 2020 in kunnen gaan. Ook staan we stil bij de mogelijke vervolgstappen die we als sector kunnen zetten. Hoe meer mensen hierbij meedenken, hoe fijner.

In 2020 gaat ook de acute ggz starten met budgetbekostiging. Tot op het laatste moment zijn veel details nog onduidelijk geweest. Tijdens deze bijeenkomst willen we vooral stil staan bij het budgetformulier, de beleidsregels en het traject met de verzekeraars. We gaan niet specifiek in op het regioplan, dit doen we samen met de hoofden crisisdiensten.

 

Weer op de hoogte over de nieuw bekostiging voor de ggz en fz

Dit voorjaar heeft de NZa advies uitgebracht over de nieuwe bekostiging van de ggz en fz. In dit advies is het zorgprestatiemodel geïntroduceerd. Inmiddels heeft de staatssecretaris hierop positief gereageerd maar nog wel diverse aandachtpunten meegegeven. Er is een grootschalig programma gestart met diverse werkgroepen waar veel leden van GGZ Nederland hun expertise inbrengen om de bekostiging verder te brengen. Deze werkgroepen zijn in een opstartende fase en er is dus nog veel ruimte om met hen mee te denken zodat ze goed voorbereid input te leveren.

 

Programma

11:30   Inloop met een broodje

12:00   Uitleg over hoe het kostprijsonderzoek heeft geleid tot nieuwe tarieven

12:30   Acute ggz: Informatie over de beleidsregel en het budgetformulier

14:15   Pauze

14:45   Nieuwe bekostiging: Uitleg over het zorgprestatiemodel en het programma

15:30: Nieuwe bekostiging: Speeddate met de verschillende werkgroepen

16:15   Hoe kun jij je al voorbereiden op 2022? 

16:30   Afsluitende borrel

Na deze middag:

  • Kun je aan de slag met het budgetformulier voor de acute ggz
  • Ben je op de hoogte van de achtergronden van de nieuwe tarieven, zodat je de contractonderhandelingen voor 2020 goed voor kunt bereiden
  • Heb je je aandachtspunten voor de nieuwe bekostiging mee gegeven aan de verschillende werkgroepen
  • Kun je intern gaan bespreken hoe je jouw organisatie voor wil bereiden op het zorgprestatiemodel
  • Heb je bij kunnen kletsen met vakgenoten en nieuwe contacten gelegd

 

Aanmelden

Aanmelden? Klik HIER

De bijeenkomst vindt plaats in Amersfoort. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

Je kunt de hele middag aansluiten of een gedeelte. In verband met de catering horen we graag bij welk onderdeel/ welke onderdeel je aansluit.

Hiermee worden dus de eerder geplande bijeenkomst over acute ggz en de nieuwe productstructuur samengevoegd. De reeds ontvangen aanmeldingen blijven staan.

Voor vragen kun je terecht bij Carolien van Bracht:  cvbracht@ggznederland.nl

 

27 August 2019  -  27 August 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.