Avatar
24 July 2019 - Beverley Rose plaatste:

31x inspiratie voor een nog betere samenwerking tussen GGZ en W&I

Een psychische aandoening betekent in de praktijk vaak dat iemand buiten de het geheel van vraag naar arbeid en hoeveelheid beschikbare arbeidskrachten in de hele maatschappij komt te staan. Dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat werk onder de juiste omstandigheden en voorwaarden kan bijdragen aan verbetering of herstel. Werk als medicijn, zou je kunnen zeggen. Goed voor de mens, goed voor de maatschappij, goed voor de economie, aldus professor Lex Burdorf in een voordracht over de relatie tussen werk en psychische gezondheid.

Om cliënten met psychische kwetsbaarheid aan het werk te krijgen en te houden, is een goede samenwerking tussen de GGZ (behandeling) en de sector Werk & Inkomen essentieel. Zij moeten een gemeenschappelijke aanpak ontwikkelen waarin werk en behandeling zijn geïntegreerd. Helaas gebeurt dat nog onvoldoende. Nog steeds komt het voor dat een cliënt met psychische kwetsbaarheid van de behandelaar te horen krijgt dat werk een te grote belasting is.

31 inspirerende verhalen

Zomer 2019: Een mooi moment om na te gaan wat 31 projecten hebben opgeleverd voor de samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen in de regio. Welke keuzes zijn er gemaakt? Welke ervaringen zijn opgedaan? Wat ging goed en wat kan beter? Wat kunnen andere regio’s van elkaar leren? Wat zijn de knelpunten?

Zie:

 31 beknopte portretten van even zoveel Impuls-projecten.

Thema's

In het tweede deel van deze publicatie volgen acht thema’s die in meerdere projecten een rol speelden sec op basis van wat we in de regio’s hebben gehoord en waargenomen.

  1. Het organiseren van het regionale netwerk
  2. Het organiseren van het ontwikkelen en delen van kennis
  3. Ervaringsdeskundigen
  4. Interventies, methodieken en aanpakken
  5. Werkgevers
  6. Zorgverzekeraars
  7. Gegevensuitwisseling
  8. Borging

Bron: https://www.samenvoordeklant.nl/nieuws/31x-inspiratie-voor-een-nog-betere-samenwerking-tussen-ggz-en-wi

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.