Avatar
4 June 2019 - Studio LocoMoto plaatste:

De kracht van virtual-reality (VR) in de zorg

Laten wij ons even voorstellen, wij zijn Studio LocoMoto, een jonge Rotterdamse animatiestudio gespecialiseerd in 3D-animatie, illustratief design en storytelling. Onze passie is het vertellen van visuele verhalen en mensen laten verwonderen.

Vorige week stonden wij op de markt van de GGZ voorjaarsbijeenkomst. Dit jaar stond de bijeenkomst in het teken van het behoud van personeel in de zorg. Zo hebben wij gesproken over hoe virtual-reality en animatie daaraan kunnen bijdragen.

Als voorbeeld van virtual-reality lieten wij een eerder gemaakt project zien over de patiëntenkamer van de toekomst voor het Radboudumc. Deze patiëntenkamer is ook echt in ontwikkeling en er bestaat al een prototypekamer. Het bijzondere is dat de ruimte volledig aanpasbaar is aan je persoonlijke voorkeuren, denk daarbij bijvoorbeeld aan de omgeving, geur en geluid, waar men in volledige rust kan revalideren en de patiënt sneller opknapt. Om deze kamer aan een groot publiek te laten ervaren, hebben wij een virtual-reality experience ontwikkeld waar men met een VR-bril de ruimte al even kan ervaren: https://vimeo.com/323205717.

Zo wordt virtual-reality al vaker toegepast in de (geestelijke) gezondheidszorg. Artsen kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke en gecompliceerde operaties uitoefenen op virtuele modellen. Ook kan virtual-reality voor psychologen een prachtig middel zijn om psychiatrische aandoening zelf te ervaren om beter in te spelen op zijn/haar patiënt, bijvoorbeeld bij autisme: https://www.youtube.com/watch?v=DgDR_gYk_a8.

Omdat virtual-reality op een VR-bril zo immersief is dat de ‘ervaring’ haast niet van echt te onderscheiden is, kun je met dit medium op een indrukwekkende manier onderwerpen visualiseren.

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer maken? Of wellicht geïnteresseerd in een virtual-reality experience (of animatie)? Neem dan een kijkje op onze website: www.studiolocomoto.com of op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/studiolocomoto

De kracht van virtual-reality (VR) in de zorg
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.