Avatar
21 May 2019 - Inge Booij plaatste:

Thrive Amsterdam

10 mei j.l. werd het concept ‘Thrive Amsterdam’ gelanceerd tijdens een startsymposium dat werd georganiseerd door GGD Amsterdam. Amsterdam wil een stad zijn waarin psychische gezondheid een zaak is van ons allemaal en waarbij er meer wordt ingezet op preventie. GGZ-aanbieders, GGD Amsterdam, de gemeente Amsterdam en kennisinstellingen slaan als projectorganisatie van Thrive Amsterdam de handen ineen om dit voor elkaar te krijgen. Voor de nabije toekomst is een brede coalitie van partijen en belanghebbenden vereist die zich aan de doelstellingen willen commiteren.

Onder dagvoorzitterschap van José Manshanden (directeur GGD Amsterdam) werd het symposium geopend door wethouder Simone Kukenheim (portefeuille Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport). Zij benadrukte het belang van dit initiatief. Vervolgens gaf Detective Chief Inspector Sean Russell een inspirerende presentatie over Thrive West Midlands, een goed praktijkvoorbeeld in Birmingham en omgeving. Aartjan Beekman (hoogleraar VUmc en lid raad van bestuur GGZ inGeest) presenteerde feiten en cijfers over de preventie van psychische klachten. Na een interessante sessie met thematafels over de principes van Thrive en de toepassing ervan op Amsterdam, werd het symposium afgesloten door Jacobine Geel (voorzitter GGZ Nederland). Zij benadrukte het belang van een brede coalitie en was erg enthousiast over de positieve energie die Thrive Amsterdam met zich meebrengt. Een volledig verslag van het symposium volgt binnenkort.

Het lidmaatschap van GGZ Nederland aan het International Iniative for Mental Health Leadership (IIMHL) maakt het mogelijk dat Amsterdam kan profiteren van de opgedane kennis en ervaringen rondom grootstedelijke vraagstukken in andere landen. Dit netwerk staat bekend als I-CIRCLE, ofwel International City and urban Regional Collaborative. Klik hier voor meer informatie over I-CIRCLE.  

Thrive Amsterdam
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.