Avatar
15 April 2019 - Djieuwke Verseput plaatste:

Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp vernieuwd: gecombineerde cijfers over onderwijs en jeugdhulp

De vernieuwde Monitor biedt gecombineerde cijfers over onderwijs en jeugdhulp en geeft samenwerkingsverbanden en gemeenten meer inzicht in de opbrengsten van de regionale samenwerking. De cijfers helpen bij het uitvoeren van preventief jeugdbeleid bij de aansluiting van onderwijs en jeugdhulp in de praktijk.

De Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhup (AOJ) is een initiatief van de verbinding onderwijs–jeugd, een samenwerking tussen de VNG, het Nederlands Jeugdinstituut, de PO-Raad en VO-raad.

De Monitor helpt bij de uitvoering van een preventief jeugdbeleid. Zo ziet de gebruiker bijvoorbeeld in één oogopslag hoe in de regio de jeugd-populatie eruitziet en hoe zij opgroeit, hoe het onderwijsaanbod van invloed is op de kosten van het leerlingenvervoer, hoeveel jeugd gebruik maakt van jeugdhulp én onderwijsondersteuning en de risicofactoren voor potentieel jeugdhulpgebruik.

Nieuw in de Monitor AOJ is de integrale en vraaggestuurde opzet van de cijfers over onderwijs en jeugdhulp, de toelichting op de cijfers en wat een regio ermee kan. Dit resulteert in openbare rapportages per thema, waarin gegevens worden gecombineerd, die van belang zijn voor preventief jeugdbeleid en input zijn om de verbinding van het onderwijs en de jeugdhulp in de praktijk te realiseren.

Meer informatie: Monitor AOJ

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.