Avatar
15 April 2019 - HR&D Novadic-Kentron plaatste:

19.030 Ervaringsdeskundige (F)ACT Regio Eindhoven Novadic-Kentron

WORD JIJ ONZE NIEUWE ERVARINGSDESKUNDIGE BIJ (F)ACT REGIO EINDHOVEN?

(code 19.030, 24-32 uur per week)

Wil jij cliënten Nieuwe Kansen bieden en hen helpen bij hun herstel? Wil jij toonaangevend zijn in jouw vakgebied, maar vind je het tegelijk ook cruciaal dat jouw cliënten, collega’s en samenwerkingspartners fijn behandeld worden? NK is op zoek naar een ervaringsdeskundige voor het  (F)ACT Regio Eindhoven.

Doorbreek jij het taboe?

Rondom verslaving leven veel taboes, vooroordelen en stigma’s. Zelfs bij veel professionals. Verslaafden zouden ongemotiveerd zijn en herstel onbereikbaar. Maar niets is minder waar! Veel verslaafden hebben nooit een echte kans gehad en hebben veel problemen op allerlei gebieden die hun herstel in de weg staan. Kun jij de sleutel tot hun herstel vinden, en jouw cliënten helpen hun eigen talenten en krachten te ontdekken?

Waarom werken bij NK?

Werken bij NK heeft veel pluspunten. Wij bieden jou:

 • Een baan die boeiend en uitdagend is: cliënten hebben niet alleen een verslaving, maar vaak ook psychische, sociale en somatische problemen.
 • Een baan die geduld en tact vraagt, maar ook veel bevrediging oplevert: je werkt met een chronische en complexe doelgroep die al veel (negatieve) ervaringen heeft in de zorg. Maar met jouw hulp kunnen zij weer vertrouwen in de zorg krijgen en belangrijke stappen zetten naar een gezonder en gelukkiger leven.
 • Veel afwisseling en variatie. Je voert niet alleen herstelbevorderende handelingen uit, maar denkt ook mee over het verbeteren van de kwaliteit van de behandel- en werkmethodes.
 • Voor ervaringsdeskundige binnen (F)ACT een salaris conform inschaling in FWG 40 (min. € 1.843,00 max. € 2.863,00 afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Werken in Vitale Teams die zelf bepalen hoe zij hun werk het beste kunnen vormgeven, om zo de beste prestaties te behalen en de meest tevreden cliënten en medewerkers te krijgen.

Wat ga je bij NK doen?

 • Je begeleidt vanuit eigen ervaringsdeskundigheid in een ambulante setting (potentiële) cliënten/lotgenoten ter ondersteuning en bevordering van het herstelproces.
 • Je levert een bijdrage aan verdere profilering van de inzet van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening van de NK-groep.
 • Je stimuleert cliënten ten aanzien van passende stappen in hun herstelproces.
 • Je erkent de kracht en zelfgekozen oplossingen van cliënt en stimuleert daarmee het nemen van eigen regie.
 • Je levert vanuit cliënten perspectief en vanuit specifieke ervaringsdeskundigheid aanvulling op de reguliere behandeldoelen.
 • Je maakt als ervaringsdeskundige binnen het (F)ACT-team deel uit van een multidisciplinair team waar o.a. een psychiater, verslavingsarts, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers onderdeel van uitmaken. Onder de vleugels van de regiebehandelaar draag je zorg voor een eigen caseload. Wanneer het slecht gaat met een patiënt uit je caseload kun je de behandeling - conform de FACT-werkwijze - intensiveren met ondersteuning van collega’s. Andersom participeer jij in behandelingen van collega’s als dat nodig is.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Verpleegkunde of een hieraan gelijkwaardige opleiding.
 • Je hebt een voor de verslavingszorg relevante opleiding in ervaringsdeskundigheid, gelijkwaardig aan MBO-niveau.
 • Je hebt kennis van en houd je aan het beroepscompetentieprofiel van de agogisch medewerker GGZ.
 • Je ontwikkelt op korte termijn na indiensttreding basiskennis van verslavings- en psychiatrische problematiek.
 • Je kunt je in de ambulante setting snel inleven in de problematiek van cliënten, je aanpassen aan gewijzigde omstandigheden en gepaste adviezen afgeven.
 • Je kunt handelen in crisissituaties en adequaat verwijzen en bemiddelen naar de geëigende instanties
 • Je beschikt over het vermogen afstand te nemen van het eigen (voormalige) hulpverleningsproces en hierop te kunnen reflecteren.
 • Je hebt oog voor de eigen non-verbale communicatie en voor die van de cliënt.
 • Je kunt omgaan met weerstanden voortvloeiend uit het ontwikkelingstraject om ervaringsdeskundigheid binnen de instelling te implementeren.

NK Rookvrij

NK wil positieve gezondheid en vitaliteit bij cliënten en medewerkers stimuleren. Als verslavingszorginstelling willen wij een gezonde omgeving bieden en het goede voorbeeld geven. Om deze reden is Novadic-Kentron vanaf 1 juli 2017 rookvrij voor medewerkers. Onze medewerkers roken niet op NK-locaties, inclusief buitenruimtes, parkeerterreinen, enzovoorts. Rokende medewerkers die willen stoppen, kunnen daarbij ondersteuning krijgen.

Meer informatie?

Wil je meer weten, bel dan met Frank Valkenburg (teamleider specialistische GGZ), bereikbaar via telefoonnummer 06-51229853.

Solliciteren?

Reageer via HR&D@novadic-kentron.nl vóór 29 april aanstaande! Stuur altijd een brief en recent cv mee.

Bijzonderheden 

 • Novadic-Kentron is aangesloten bij het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Een integriteitscontrole in dit register maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Je krijgt altijd per email een bericht. Gelieve ook je mailbox met ongewenste e-mails in de gaten te houden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

15 April 2019  -  28 April 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.