Avatar
28 February 2019 - Maud Stevens plaatste:

Cursus Wet verplichte ggz

Op vrijdag 5 april 2019 organiseert GGZ Nederland een cursus over de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) die op 1 januari 2020 in werking treedt. De Wet verplichte ggz zal - samen met de nieuwe Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten (Wzd) - de Wet Bopz (Wet Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen) vervangen.

Wij willen u van harte uitnodigen voor deze cursus!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor medewerkers van lidinstellingen van GGZ Nederland die zich bezig (gaan) houden met (de implementatie van) de Wet verplichte ggz. (Zoals juristen, beleidsmedewerkers, behandelaren, geneesheren-directeuren, etc.). 

Op 8 juni 2018 heeft GGZ Nederland reeds een algemene informatiebijeenkomst over de Wvggz georganiseerd en op 8 maart a.s. vindt een minisymposium plaats over de Wvggz.

Inhoud

In drie uur tijd krijgt u informatie over o.a. de ontstaansgeschiedenis, het doel en de inhoud van de Wet verplichte ggz, zodat u na afloop een beeld heeft van wat er verandert ten opzichte van de Wet Bopz en wat dit betekent.

Docent

De cursus wordt gegeven door de heer mr. R. Keurentjes. De heer Keurentjes is senior rechter bij de rechtbank Noord-Nederland en auteur van diverse publicaties over de Wet Bopz en de Wvggz. Ook was hij voorzitter van de derde evaluatiecommissie Wet Bopz.

Programma

Vanaf 10.00 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee

10.30-12.00 uur: deel I van de cursus over de Wvggz

12.00-13.00 uur: lunch

13.00-14.30 uur: deel II van de cursus over Wvggz

14.30: einde programma

Locatie

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Amersfoort. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvangt u de exacte gegevens van de locatie en routebeschrijving.

Kosten

De cursus is gratis voor leden van GGZ Nederland.

Aanmelden cursus

U kunt zich hier aanmelden tot en met 28 maart 2019.

NB. Bij meer aanmeldingen dan er plaats is, zal er op volgorde van binnenkomst geplaatst worden. GGZ Nederland zal dan de mogelijkheid bekijken voor een tweede bijeenkomst. Een week voor 5 april ontvangt u bericht over uw aanmelding. Aanmeldingen die voor 11 maart 12:00 uur binnen zijn worden in ieder geval geplaatst voor 5 april.

 • Avatar
  1 March 2019 - Harm Gijsman zei:

  Wat jammer dat deze cursus samenvalt met het voorjaarscongres van de NVvP, is het een idee om het nog een keer te organiseren?
  Harm Gijsman, Pro Persona

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  1 March 2019 - Maud Stevens zei:

  Naast de cursus op 5 april 2019 vindt volgende week vrijdag ook een minisymposium over de Wvggz plaats. GGZ Nederland nodigt leden van GGZ Nederland van harte uit om dit symposium bij te wonen. Onder de link in bovenstaand bericht is hierover meer informatie te vinden, evenals het inschrijfformulier. U kunt zich hiervoor nog aanmelden tot a.s. dinsdag.

  Leden van GGZ Nederland die zich bezig (gaan) houden met (de implementatie van) de Wet verplichte ggz en graag meer willen weten over de Wet verplichte ggz, maar niet in de gelegenheid zijn om het symposium op 8 maart a.s. en de cursus op 5 april 2019 bij te wonen, kunnen een e-mail sturen naar zorgenrecht@ggznederland.nl Afhankelijk van het aantal reacties zullen we gaan bekijken of het mogelijk is om later dit jaar nog een keer deze cursus te organiseren.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  4 March 2019 - Linda de Heer zei:

  @Maud Stevens
  Is het symposium van 8/3 vergelijkbaar qua inhoud met de cursus van 5/4?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  4 March 2019 - Maud Stevens zei:

  Er is voor een deel overlap.

  In de cursus op 5 april 2019 zal de hele wet (op hoofdlijnen) - en ook in het kort het doel en de ontstaansgeschiedenis - worden uiteengezet door de heer Keurentjes.

  Tijdens het symposium zullen meerdere sprekers aan het woord komen die vanuit hun eigen functie en rol bij (de totstandkoming van) de Wvggz kort iets zullen vertellen over deze wet (en de ontstaansgeschiedenis of toekomst daarvan).

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.