Avatar
11 January 2019 - Yvonne Moolenaar plaatste:

Praat mee over schulden!

Op 28 januari wordt een online gesprek georganiseerd met mensen die schulden hebben en Tweede Kamer leden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit om meer inzicht te krijgen in het ontstaan van schulden en de beschikbare hulp bij alle problemen die hierbij komen kijken. Twee vragen staan centraal : 1.   Hoe ben je in schulden gekomen? En 2. Heb je om hulp gevraagd en wanneer was het moment dat je hulp hebt gezocht? Doel is dat de leden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid beter zijn voorbereid op toekomstige debatten over schulden.

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer wil in gesprek komen met zoveel mogelijk mensen die in de schulden zitten en hun ervaringen horen. Daarom organiseert de commissie dit  webinar, dat wordt geleid door de commissievoorzitter Michel Rog.  Er zijn al enkele communicatiemiddelen beschikbaar waaronder een film met informatie  over het webinar. https://drive.google.com/file/d/14Qg8ykNeWRKyKRT3iYJhx1GIJAswM-F7/view

Ben jij professional en heb je cliënten met schulden ? meld hen dat ze kunnen meepraten. Heb je schulden en wil je meepraten ?  Meld je aan via : https://channel.royalcast.com/webcast/tweedekamer/20190128_1/

Voor vragen hierover: k.vanbrunschot@opvang.nl of m.riemeijer@opvang.nl

 • Avatar
  12 January 2019 - J. Verbeek bc. zei:

  Beste allemaal,
  Wanneer gemeenten zouden gaan werken met het VN Verdrag in praktijk brengen, immers zijn er nog maar ca. 25 koplopers, da zouden ook alle kwetsbare mensen beter geholpen zijn, van jong tot oud.
  Tevens moet er veel aandacht zijn voor de achtergrond van de persoon zelf, van waar kom je vandaan en hoe sta je met je beide benen in de genen van je afkomst etc.
  Het zou goed zijn wanneer er een betere regel zou komen voor kantonrechters die aankomende bewindvoerders inschrijven, niet alleen naar die mooie blauwe ogen kijken maar zien wat doen zij in de praktijk. Een jaarlijks jaarverslag zegt nog weinig van de omgang met de client en de bewindvoerder dit geldt ook voor e beschermingsbewindvoerder als voor mentoren en curatoren... Controle en na screening kan nog veel beter... dit geldt ook voor maatschappelijk werkers (in klinieken) die te snel het telefoonboek (internet) pakken en de eerste de beste maar prikken.

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.