Avatar
16 October 2018 - Danielle Beverloo - Viersprong Academy plaatste:

Congres Zorgstandaard Persoonlijkheidsstoornissen: Who Cares?

Update van richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.
https://bit.ly/2PszG0j 

Pre-congres workshops op 26 november
Voor wie zich verder wil bijscholen, organiseren we, voorafgaand aan het congres, op maandag 26 november twee workshops met beide internationale gasten.

Carla Sharp zal ingaan op borderline-persoonlijkheidsstoornissen bij adolescenten. Zij bespreekt en demonstreert bewezen effectieve methodes voor diagnostiek en behandeling. Haar klemtoon ligt op de ontwikkeling van identiteit in de adolescentie en de toepassing van een mentaliserende benadering.

John Oldham zal ingaan op het Alternatieve Model voor Persoonlijkheidsstoornissen. De workshop belicht het model, haar klinische bruikbaarheid en de diagnostiek ervan met behulp van de SCID-AMPD. Dit alles aan de hand van klinische voorbeelden. Verder zal hij zich ingaan op het dimensionele karakter van de persoonlijkheid, variërend van adaptieve tot maladaptieve kenmerken. 

Algemeen:
De Zorgstandaard Persoonlijkheidsstoornissen zal de komende jaren richting geven aan de diagnostiek en behandeling van mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Maar wat verandert er nu in de praktijk voor u als behandelaar of leidinggevende? Hoe moeten we de Zorgstandaard praktisch vormgeven? Wat houdt het concreet in voor uw eigen werk? Werkt de standaard u tegen in de praktijk of helpt het u vooruit in uw zorgverlening?

De Viersprong organiseert, in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen,  een tweedaags congres waarin we de stand van zaken opmaken. Op 26 november vinden de pre-congres workshops plaats, op dinsdag 27 november het congres.

We lichten de belangrijkste nieuwe thema’s uit de Zorgstandaard toe en maken de vertaalslag naar de klinische praktijk. Daardoor bent u niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen maar krijgt u meteen handvatten om deze ook te implementeren in uw praktijk. Dat maakt van dit congres een must-attend voor iedere behandelaar van cliënten met een persoonlijkheidsstoornis of voor iedere leidinggevende in dit veld.

26 November 2018  -  27 November 2018
Congres Zorgstandaard Persoonlijkheidsstoornissen: Who Cares?
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.