Avatar
2 May 2018 - Olfert Koning plaatste:

Alie Weerman nieuwe lector GGZ en Samenleving

Alie Weerman is per 1 mei aangesteld als lector van het nieuwe lectoraat GGZ en Samenleving van hogeschool Windesheim. Het lectoraat richt zich op de verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. Uitgangspunt daarbij is het verbeteren van zorg aan kwetsbare burgers, het ondersteunen van sociale participatie en aandacht voor het niet-maakbare. Weerman wil in het bijzonder ervaringskennis van zowel cliënten als professionals benutten om de beroepspraktijk te innoveren.

Sterkere integratie GGZ en maatschappelijke organisaties

Alie Weerman pleit voor een sterkere integratie van geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. “De GGZ richt zich primair op de behandeling van mensen met een psychische stoornis of een verslaving. Cliënten kampen vaak ook met andere problemen; schulden, een verstandelijke beperking, huisvesting, werkloosheid of armoede. Het stigma dat kleeft aan psychiatrie en verslaving, belemmert herstel en participatie eveneens. Sociaal werkers hebben daar een brede kijk op. Zij werken vanuit een ander perspectief; dat van het sociaal functioneren. En werken op het kruispunt van zorg en samenleving. Op hun beurt kunnen sociaal werkers juist weer profiteren van de kennis vanuit de GGZ. Bijvoorbeeld in het vroegtijdig leren herkennen van symptomen van een psychische stoornis en het voorkomen van ontwrichting.”

Voor meer informatie over de aanstelling van Alie Weerman of het lecoraat GGZ en Samenleving, zie https://www.windesheim.nl/over-windesheim/nieuws/2018/april/alie-weerman-nieuwe-lector-ggz-en-samenleving/

(bron: www.windesheim.nl)

Alie Weerman nieuwe lector GGZ en Samenleving
  • Avatar
    3 May 2018 - Aga van Nijnanten zei:

    Goed om te horen dat Ali dit gaat doen: de juiste vrouw op een hele crusiale plaats! Op dit snijvlak is werk te doen:ggz-maatschappij!

    Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.