Avatar
5 April 2018 - ingrid Meuwissen plaatste:

GGZ Ecademy en scholen gaan intensief samenwerken

8 mbo- en hbo-opleidingen hebben zich aangemeld als lid bij GGZ Ecademy. Deze scholen kunnen vanaf augustus 2018 in hun lessen gebruikmaken van de e-learningmodules van GGZ Ecademy. Daarnaast krijgen ze toegang tot het netwerk van GGZ Ecademy; een samenwerkingsverband van meer dan 50 leden; ggz-instellingen in de specialistische ggz, de forensische zorg, de verslavingszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en RIBW’s.

De leden van GGZ Ecademy willen met het openstellen van het lidmaatschap voor scholen een bijdrage leveren aan het onderwijsprogramma van de opleidingen en de afstand tussen school en werkveld verkleinen. 

Afhankelijk van het soort lidmaatschap kunnen de scholen gebruikmaken van 10 of meer modules uit het aanbod van 65  actuele e-learningmodules. Studenten volgen de modules zelfstandig of samen met de docent in vormen van blended learning en/of tijdens de colleges. Veel opleidingen zoals Social Work, Toegepaste Psychologie en Verpleegkunde hebben inmiddels modules opgenomen in hun lesprogramma's.’

De scholen krijgen door het lidmaatschap toegang tot het netwerk van meer dan 50 leden van GGZ Ecademy. Tijdens kwartaalbijeenkomsten en seminars wisselen deze leden kennis en ervaring uit en de contactpersonen van de scholen zijn welkom om een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomsten. 

De hoogte van de contributie voor het lidmaatschap van de scholen hangt af van de mate waarin de leerproducten van GGZ Ecademy gebruikt gaan worden en wordt bepaald door de combinatie van het aantal gekozen modules en het aantal studenten dat toegang krijgt tot de leerproducten.

Aanmelden: scholen kunnen zich nog tot 1 mei 2018 aanmelden. Meer informatie op www.ggzecademy.nl.

De e-learning-modules in het assortiment van GGZ Ecademy zijn niet alleen voor studenten met een toekomst in de ggz waardevol. Ook in de thuiszorg, in verpleeg- en ziekenhuizen en in het sociaal domein kampen veel mensen met psychische problemen. Voor studenten in die richtingen heeft het e-learning materiaal ook veel te bieden.

GGZ Ecademy is in 2011 ontstaan uit een samenwerking van ggz-instelingen en is inmiddels uitgegroeid tot een coöperatie van meer dan 50 leden. Samen met experts uit de ggz bedenkt en ontwikkelt GGZ Ecademy de lesmaterialen zoals e-learning modules. Maar GGZ Ecademy biedt nog meer dan kwalitatief hoogwaardige scholingsmaterialen. Kennisdelen en samenwerken behoren tot de kernwoorden van de vereniging. 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.