Avatar
15 February 2018 - José Weststrate plaatste:

Factsheet voor gemeente over generieke module Ernstige psychische aandoeningen

Met de invoering van de Wmo zijn gemeenten op een aantal terreinen verantwoordelijk geworden voor de ondersteuning van mensen met een ernstige psychische aandoening, zoals voor inloop en dagbesteding, beschermd wonen en inclusie. Met deze decentralisatie wordt een betere aansluiting op maatschappelijke ondersteuning verondersteld voor deze groep.

In 2017 werd de generieke module Ernstige psychische aandoeningen gepubliceerd. Deze generieke module niet alleen bedoeld voor professionals uit de ggz en verslavingszorg, maar ook voor huisartsenzorg, het beschermd en begeleid wonen, de maatschappelijke opvang, de sociale wijkteams en andere betrokkenen uit het maatschappelijk domein.

Om de module toegankelijker te maken voor gemeenten is er speciaal voor hen deze factsheet gemaakt; aanbevelingen voor ggz-professionals zijn er niet in opgenomen. Voor de complete module zie www.ggzstandaarden.nl  .

De factsheet is ontwikkeld door Kenniscentrum Phrenos, Trimbos-instituut en Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz.

Link naar factsheet

Bron: Kenniscentrum Phrenos

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.