Avatar
14 juni 2017 - Niels Schepers plaatste:

Per wanneer moet ik aan de nieuwe privacyregels voldoen?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt, is vanaf wanneer organisaties precies moeten voldoen aan de nieuwe Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG geldt vanaf 25 mei 2018. Dat betekent dat organisaties vanaf die datum moeten werken volgens de nieuwe Europese privacywet.

GGZ Nederland en de Autoriteit Persoongegevens (AP) roepen organisaties daarom op om – als zij dat nog niet hebben gedaan – nú te beginnen met de voorbereiding op de AVG. Bijvoorbeeld met hulp van het speciale 10-stappenplan.

Vragen over de AVG

Heeft u een vraag over de AVG? U kunt uw vraag per mail stellen. De hele maand juni kan dat via het speciale e-mailadres vragenAVG@autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Mocht u, als lid van GGZ Nederland, het prettiger vinden om uw vraag aan GGZ Nederland te stellen, dan kan dit ook via de mail van de afdeling Zorg en Recht, dan zorgen wij dat het bij de AP terecht komt.

Door de grote hoeveelheid kan de AP deze vragen niet allemaal individueel beantwoorden. De AP geeft daarom elke week in het dossier Voorbereiding op de AVG antwoord op de 3 meestgestelde vragen.

Meestgestelde vragen van de week

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.