Avatar
9 mei 2017 - Annebeth Dermer plaatste:

Huisbezoeken veiliger door app Veilig Huisbezoek?

Op huisbezoek heb je te maken met onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op je veiligheid. Dat vraagt om een andere benadering als het gaat om veiligheid tijdens je werk. De mobiele app Veilig Huisbezoek helpt je om vooraf de risico’s in te schatten en de juiste maatregelen te nemen. Deze app is nu een half jaar beschikbaar voor Android en iOS.

Je hebt als ambulant werkende niet alleen te maken met de cliënt, maar ook met zijn persoonlijke omgeving en naasten. Bovendien sta je er in lastige situaties vaak alleen voor, zonder dat er collega’s in de buurt zijn. Het is dus belangrijk dat je voordat je op huisbezoek gaat al een inschatting maakt van de risico’s die je loopt en dat je juiste voorzorgsmaatregelen treft.

Weten je collega's bijvoorbeeld waar je bent?

De app Veilig Huisbezoek helpt je daarbij. Na het beantwoorden van een vragenlijst krijg je direct een praktisch advies. Maar ga ook altijd na welke ondersteuning jouw organisatie biedt, welke maatregelen al door je werkgever zijn genomen en vertrouw eenmaal ter plaatse altijd op je eigen gevoel.

Gebaseerd op checklist ARIH
De app Veilig Huisbezoek is gebaseerd op de Checklist Agressie Risico Inschatting Huisbezoek (ARIH) van FCB en is bruikbaar voor iedereen die ambulant werkt in de zorg, jeugdzorg en welzijn en maatschappelijke dienstverlening.

Download Veilig Huisbezoek voor iOS

Download Veilig Huisbezoek voor Android

Deze app is ontwikkeld mede namens GGZ Nederland, VWS en zorg- en werknemersorganisaties in het programma veilig werken in de zorg zie: www.duidelijkoveragressie.nl

Graag hoor ik hoe de ervaringen met deze app zijn.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.