Avatar
17 maart 2017 - Gerard van Unen plaatste:

Herindicatietraject GGZ-B start in april

Het CIZ indiceert voor twee groepen cliënten met een psychische stoornis/psychiatrische aandoening een passend zorgprofiel. Het betreft:

  • Cliënten met een indicatie voor een GGZ-B pakket met een einddatum van 31-12-2017 op grond van het overgangsrecht in de Wlz;
  • Ggz-cliënten die na een verblijf van drie jaar in de Zvw overgaan naar de Wlz ("voortgezet verblijf").

Voor de eerste groep zal het CIZ op verzoek van VWS een herindicatietraject gaan uitvoeren. Dit gebeurt in april en mei van dit jaar en de voorbereidingen hiervoor zijn enige tijd terug in gang gezet. Ggz-aanbieders en cliënten worden in de laatste week van maart door het CIZ uitgebreid geïnformeerd over de procedure en de werkwijze. 

GGZ Nederland ondersteunt de ggz-aanbieders tijdens het herindicatietraject GGZ-B met een besloten klankbordgroep op GGZ Connect. Zodoende is het mogelijk kennis en ervaring met elkaar te delen. Indien nodig of gewenst nodigt organiseert GGZ Nederland samen met de RIBW Alliantie en Federatie Opvang een of meer bijeenkomst(en) over dit onderwerp.

Wilt u deelnemen aan de besloten klankbordgroep Herindicatie GGZ-B? Zorg dan dat u zich abonneert op GGZ Connect en meldt u via de mail aan bij Natasja Esseboom - Brouwer, nesseboom@ggznederland.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.